" Opettaessaan oppii."

" Learning by teaching."


Olen median ja kasvatuksen sekatyöläinen: toimittaja, bloggaaja, kouluttaja ja fasilitaattori. Olen opiskellut kahteen ammattiin, opettajaksi ja toimittajaksi, kasvatustieteen ja filosofian maisterin tutkinnoilla. Olen kotoisin Kainuusta, josta muutin opiskelukaupunkieni Kajaanin ja Jyväskylän kautta Helsinkiin toimittajan töihin 1990-luvun puolessa välissä. Olen tehnyt YLE TV1:lle ja YLE Teemalle opetus- ja tiedeohjelmasarjoja mm. psykologian, teatterin, sosiologian ja aikuiskasvatuksen alalta, sekä kulttuuriaiheisia tv-sarjoja, reportaaseja ja dokumentteja yhteensä 13 vuoden ajan. 2000-luvun alkupuolelta lähtien aloin tehdä myös viestintäkouluttajan ja journalismin opettajan töitä. Toimin tv- ja verkkojournalismin lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa 9 vuoden ajan. Teimme opiskelijoiden kanssa paljon myös työelämäprojekteja: Yle-yhteistyönä syntyi mm. 360-videoita ja transmedia​a. Viimeisin projektini on ollut Metropolian, TAMKin, Oamkin, Helsingin kaupungin ja Oulun kaupungin toteuttama ja EAKR:n rahoittama 6Aika: HIPPA - Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hanke, jossa toimin viestinnän asiantuntijana ja blogien päätoimittajana (ks. myös tuttunet.fi). Teen lisäksi toimittajan, käsikirjoittajan ja dokumenttielokuvaohjaajan sekä äänikirjojen lukijan työtä freelancerina. Tartun mielelläni myös videokameraan ja leikkaan videoita.

Kirjoitan blogeja, sekä työkseni että harvakseltaan myös vapaa-ajalla. Harrastan valokuvaamista kännyköillä ja tuunaan kuviani huvikseni. Jaan kuvia enimmäkseen Instagramissa ja Facebookissa. Kuvat ovat toimineet myös inspiraationa runoille, joita olen julkaissut nimellä Vilma Kilpi. Rentoudun pitkillä kävelyillä sekä hyvien elokuvien ja teatterin parissa. Twitterissä ja LinkedInissa aktivoidun viestintään, teknologiaan ja taiteeseen liittyvien juttujen parissa. Pidän erityisesti livetwiittaamisesta tapahtumissa. Facebookissa seinäni täyttyy mukavista tuokiokuvista ja juttulinkeistä. (Katso Contact & Links sekä LinkedIn)

​---------------------------

I´m a media worker: journalist, blogger, educator and facilitator. I had my Masters Degrees in Philosophy and Education in the University of Jyväskylä 1995. I have worked in the Finnish Broadcasting Company, YLE TV1 and YLE Teema, for 13 years making educational, science, culture and art programmes. Since 2002 I have also been teaching communication and journalism. I worked as a senior lecturer of tv- and online journalism for 9 years in Metropolia University of Applied Sciences, Helsinki. My latest project has been 6Aika: HIPPA - Wellbeing and better service housing through digitalisation -project which is implemented by Metropolia UAS, Tampere UAS, Oulu UAS, City of Helsinki and City of Oulu and funded by European Regional Development Fund. I worked as a communications project specialist and blog editor in chief. I work also as a freelance journalist, screenwriter and documentary filmmaker. I shoot and edit videos and read audiobooks as well. I enjoy taking pictures and writing - as a job and a occasionally as a hobby. I relax by taking pictures and long walks. Good movies, theatre and art are my inspiration.